10 jaar Knauf Insulation-glaswol met ECOSE® Technology

Knauf maakt planeet nog groener met ‘Plant a tree’-actie

Precies 10 jaar geleden zorgde Knauf Insulation met zijn bindmiddel ECOSE® Technology voor een revolutie in de isolatiesector. Vandaag is de glaswol met zijn kenmerkende bruine kleur een vaste waarde in het Knauf Insulation-assortiment en inzetbaar in praktisch alle toepassingen. Ideaal om de actuele en toekomstige isolatienormen te behalen. Deze nieuwe generatie minerale wol biedt extra troeven op het vlak van verwerking, duurzaamheid en ecologie. Knauf viert deze tiende verjaardag alvast met een groene actie: www.knauf.be/plant-a-tree.

Met de ontwikkeling van de glaswol met ECOSE® Technology bevestigde Knauf Insulation zijn sterke reputatie op het gebied van duurzaamheid. Deze nieuwe generatie isolatiemateriaal is vervaardigd op basis van een natuurlijk bindmiddel met plantaardige grondstoffen. Het resultaat is een nieuw soort glaswol met even sterke prestaties. De zes troeven op een rij: ​ 

* Natuurlijk bindmiddel
In ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen… is de luchtkwaliteit erg belangrijk voor een gezonde en aangename leefomgeving. Kiezen voor isolatie zonder chemische bindmiddelen draagt alvast bij aan een gezond binnenklimaat. Minerale wol met ECOSE® Technology beschikt over een bindmiddel op biologische basis dat de traditionele chemicaliën vervangt en bevat geen fenol noch toegevoegde formaldehyde. Via een wereldwijd gepatenteerd proces is Knauf Insulation erin geslaagd om plantaardige grondstoffen om te zetten in een uitzonderlijk sterk bindmiddel voor de minerale vezels.

* Vriendelijke verwerking
Door het gebruik van een plantaardig bindmiddel en de afwezigheid van kunstmatige kleurstoffen of pigmenten heeft de minerale wol een natuurlijke bruine kleur. Het materiaal is bovendien voelbaar zachter, geurloos en geeft minder stof af. Daarnaast is de glaswol niet enkel makkelijker om op maat te snijden, maar ook aangenamer om te verwerken. Win-win voor mens en milieu.

* Duurzame kwaliteit
De minerale glaswol met ECOSE® Technology bevat tot 80% gerecycleerd glas en is een duurzame totaaloplossing. Zo biedt Knauf Insulation een compleet assortiment complementaire producten voor een optimaal geïsoleerd en luchtdicht gebouw. Enerzijds heeft de isolatie op basis van gerecycleerde en duurzame grondstoffen een beperkte milieu-impact, anderzijds bevordert de isolatie ook de levensduur van een gebouw. Knauf Insulation heeft daarbij geen enkele toegift gedaan op het vlak van productprestatie: alle goede eigenschappen bleven ongewijzigd, zowel op akoestisch en thermisch gebied, als wat betreft brandwering, mechanische eigenschappen en waterafstotendheid.

* Hoogste norm voor gezond binnenklimaat
De eenvoudigste manier om een goede binnenluchtkwaliteit te verzekeren, is schadelijke stoffen van meet af aan te weren en voldoende ventilatie te voorzien. Knauf Insulation-glaswol met ECOSE® Technology is de beste keuze om vluchtige organische stoffen te beperken. Als allereerste bedrijf wereldwijd ontving Knauf Insulation, voor alle glaswolproducten met ECOSE® Technology, het ‘Eurofins Indoor Air Comfort GOLD’-certificaat – de meest omvattende Europese standaard op dit gebied.

* Energiezuinige productie
Voor de productie van het bindmiddel is 70% minder energie nodig dan bij de productie van traditionele bindmiddelen. Natuurlijke grondstoffen vervangen de chemicaliën die worden gebruikt in traditionele bindmiddelen. Zo helpt glaswol met ECOSE® Technology onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

* Lokale productie
De minerale glaswol met ECOSE® Technology wordt geproduceerd in Visé, nabij Luik. De producten worden gecomprimeerd zodat een grotere hoeveelheid per pallet kan worden getransporteerd. Op die manier beperkt Knauf Insulation de CO2-uitstoot nog eens extra.

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE
Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I [email protected] I www.knauf.be
RCA PR I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I [email protected] I www.rcapress.be