Akoestiek en esthetiek hand in hand

Knauf stelt Danoline plafond- en wandsystemen voor

Akoestiek wordt dé nieuwe uitdaging voor de bouwsector. Niet alleen op het vlak van geluiddemping op zich, maar ook de integratie ervan in esthetische en praktische oplossingen. Eigenschappen, die Knauf nu samenbrengt in een innovatief gamma onder de noemer Danoline. Dankzij het uitgebreide aanbod kan op uiteenlopende behoeften worden ingespeeld.

“De akoestiek is een discipline die zich op drie fronten afspeelt: het architecturale ontwerp, het technische ontwerp en de uitvoeringskwaliteit”, stelt Business Development Manager Adrien Tardy van Knauf. “Met Danoline, ontwikkeld door het Deense Danogyps Knauf, maken we het verschil door esthetische en praktische voordelen te combineren met de akoestische troeven in een innovatief technisch ontwerp, zelfs op maat van specifieke sectoren.”

Knauf Danoline zijn systeemplafonds, met als belangrijkste kenmerk dat zij snel en makkelijk te installeren zijn met geprefabriceerde uitneembare akoestische plafonds, die daarna geen afwerking meer behoeven. Het gamma biedt keuze uit systeemplafonds op basis van geperforeerde gipsplaat met een aantal variabelen in perforatietypen en –patronen, afmetingen en kantvorm.

Systemen op maat

Een sterke troef van de afgehangen of vrijdragende plafonds (voor grotere overspanningen) zijn de verschillende ophangsystemen (zichtbaar, half verdoken en verdoken) en de daaruit volgende vrijheid van design. Met Danoline realiseert Knauf dus tegelijk het verbeteren van de akoestiek én het visueel aantrekkelijk afwerken in een ruimte: van een organisch en soft tot strak, geometrisch design.

Naast de vele perforatietypen en patronen is Knauf Danoline ook beschikbaar in vele kleuren, vormen en formaten. Van de zelfdragende elementen Corridor (voor specifieke toepassing in gangen) tot de supersnel monteerbare Adit wandelementen. Specifiek voor de zorgsector werden de Danotile plafondtegels ontwikkeld. Deze zijn op de zichtzijde voorzien van een glad en voorbehandeld wit gelamineerd papier, waardoor ze robuust en afwasbaar zijn (ISO 5, virusdodend effect).

Het Danoline gamma is een belangrijke aanvulling in het geluiddempende aanbod, waarmee Knauf het meest volledige assortiment op de markt aanbiedt. Tot slot zorgen de Danoline systemen niet alleen voor geluidsabsorptie, maar veel meer dan minerale systeemplafonds ook voor een goede spreiding van het geluid in alle richtingen. De plafondtegels bieden een brandstabiliteit van 30’ volgens de norm NBN 713.020.

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE

Knauf | Dirk Schumacher | T +32 4 273 83 05 | dirk.schumacher@knauf.be | www.knauf.be

knauf-pbdanoline2016-fr.pdf

PDF - 987 Kb

knauf-pbdanoline2016-nl.pdf

PDF - 986 Kb