De afwerking maakt het verschil

KNAUF stelt jongste evoluties voor op Batibouw

Afwerken is meer dan het glad zetten van oppervlakken. Knauf heeft zich door de jaren gespecialiseerd in geïntegreerde systemen voor binnen en buiten, voor nieuwbouw en renovatie. Alle deelaspecten van de afbouw, van draagconstructies tot eindafwerking, worden verbeterd om het leef- en wooncomfort op een hoger niveau te brengen. Isolatie speelt een grote rol wanneer het gaat om energie-efficiëntie, binnenklimaat en luchtdichtheid. Wie zelf aan de slag wil, of de nieuwste technieken en producten op de markt wil ontdekken, kan bij KNAUF de innovaties vinden voor binnen én buiten.

Fassadol TSR

Eerste nieuwigheid is Knauf Fassadol TSR, een verf voor gevels die toelaat om donkere kleuren toe te passen op gevelisolatiesystemen en gevelpleister, zonder het risico van oververhitting. Met conventionele verf kunnen die bij zonnig weer een temperatuur van 70 ° of meer te bereiken en scheuren in het oppervlak veroorzaken. Knauf Fassadol TSR is dus dé oplossing voor ontwerpers, die steeds vaker gebruik willen maken van donkere kleuren voor gevels. De geavanceerde pigmenttechnologie van Knauf Fassadol TSR (Total Solar Reflection), biedt een breed scale van kleuren, de verf is waterafstotend en dampdoorlatend, zonder te krimpen. De speciale formule verhoogt de weerstand tegen de vorming van algen en schimmels.

Nieuw geluidscomfort

Met de nieuwe normering inzake akoestiek in wooneenheden worden de geluidsniveaus strikter bepaald. Maar om van akoestisch comfort te genieten, hoef je geen metersdikke muren te bouwen. De Knauf SoundProtection Systems met zijn akoestische platen, metaalprofielen en isolatie zijn daarvan een sprekend voorbeeld. Lichte scheidingswanden zijn gemakkelijk inzetbare oplossingen die rust brengen in wooneenheden, zorginstellingen en kantoren. Ook de bouwplaat voor gemene muren Knauf Soundshield TH32 Ultra Acoustic met sterke geluidswerende en thermisch isolerende eigenschappen (λ-waarde 0,032 W/m.K) sluit hierbij perfect aan. De plaat is opgebouwd uit een Knauf gipsplaat type D, met een laag geëlastifieerd, geëxpandeerd grijs polystyreen (EPS). Knauf Soundshield TH32 Ultra acoustic wordt gekleefd op metselwerken in binnenbereik om de thermische en akoestische isolatie van deze muren te verbeteren. De afgeschuinde kanten staan borg voor een naadloze aansluiting tussen de platen.

Glaswol met ECOSE® Technology: dé norm in duurzaamheid

Pas vijf jaar op de markt en al een echte trendsetter: de glaswolisolatie met ECOSE Technology van Knauf Insulation met een bindmiddel van enkel plantaardige grondstoffen. De ECOSE Technology – een gepatenteerd proces dat natuurlijke grondstoffen omzet in een inert polymeer – levert een uitzonderlijk sterk bindmiddel op voor minerale wolvezels. Zonder petrochemische derivaten resulteert dit in een natuurlijke, aardbruine tint, zonder kleurstoffen of pigmenten. Omdat er tijdens het productieproces ook geen formaldehyde, fenol, acrylaten of kleurstoffen worden gebruikt, biedt glaswolisolatie met ECOSE Technologyde hoogste norm voor binnenluchtkwaliteit. Zo draagt deze unieke glaswol essentieel bij om allergieën, concentratieproblemen en allerlei kwaaltjes tegen te gaan.”Tot slot vaart ook de plaatser van glaswol met ECOSE Technology er wel bij. Er wordt minder stof afgegeven, de wol voelt veel zachter aan, maar behoudt wel zijn rigiditeit.

Herhaald wegens succes: zelf tegels plaatsen met het KLS nivelleersysteem

Niets zo storend als een ongelijke tegelvloer! Het plaatsen van flexibele en dunne tegels als grootformaat tegels worden bemoeilijkt door een oneffen dekvloer. Maar vanaf nu kan iedere tegelzetter of handige harry een tegelvloer als een bowlingbaan aanleggen. Met het Knauf Levelling System (KLS nivelleersysteem) kan je tegels perfect plaatsen. Het systeem maakt het mogelijk om op het ritme van de tegelzetter de tegels moeiteloos op de juiste dikte in te stellen. Heel eenvoudig toe te passen met de clips, spie en speciale tang, is dit het instrument waarop menig vloekende doe-het-zelver heeft gewacht. Na het aanbrengen van de lijm worden op de omtrek van de tegel 4 portiekvormige clipsen voorzien waardoor spieën worden geschoven die m.b.v. de aandruktang op hun definitieve positie ingesteld worden. Zien is geloven? Knauf geeft dagelijks aan zijn Batibouw-stand een demonstratie.

Buitengewoon afwerken met Knauf GALA

Van het aanleggen van terrassen, paden of opritten in klinkers of natuursteen, tot het plaatsen van betonnen boordstenen en afrasteringen in de tuin: het Knauf GALA gamma (Garden/Landscaping) biedt alle gebruiksklare voeg- en legmortels voor het buitenbereik in handige verpakkingen en de juiste verhoudingen. Zo is er Knauf Drain Chape, een waterdoorlatende onderlaag voor de dekvloer voor het inbedden van de bestrating. Met het bindmiddelconcentraat KNAUF Drain Binder voor de aanmaak van de onderlaag bepaal je zelf de belastbaarheid, afhankelijk van de mengverhouding. De legmortel Knauf FixStone is dan weer een volwaardige oplossing om natuurstenen direct in de verse geplaatste ondervloer te leggen. Voegen behouden jarenlang hun kwaliteit en kleur met de Knauf EasyJoint, het ondoorlatende voegmiddel voor tuinpaden, terrassen, koeren en garage-inritten. Op een afwaterbare ondergrond

daarentegen kies je best voor de gebruiksklare waterdoorlatende oplossing Knauf Decojoint of Knauf DecoJoint Plus op basis van harsen, een sterkere variant die zwaarder belastbaar is. Onkruid krijgt geen kans met het polymeerzand KNAUF PowerSand als opvulmiddel tussen klinkers of natuursteen.

Innovatieve voeg- en plamuurpasta’s

Dankzij het SHEETROCK®-assortiment kan je nu ook bij Knauf terecht voor gebruiksklare voeg- en plamuurpasta’s voor de moderne droogbouw. Ze zijn erg geschikt voor haast elke ondergrond (gipsplaat, cellenbeton, beton, pleister,…) en leveren een merkbare tijdsbesparing en lichtere verwerking. In ieder opzicht zijn deze materialen een uitstekende oplossing om de verschillende afwerkingsgraden te behalen. Naast een aantal gebruiksklare plamuurpasta’s voor handmatige én verspuitbare toepassing, omvat het gamma ook papieren voegenbanden, aansluitprofielen en andere toebehoren.

Eerste hulp bij doe-het-zelfvragen: de Knauf DIY app

Bouwers en verbouwers steken steeds vaker zelf de handen uit de mouwen, maar verliezen niet graag tijd met omslachtig opzoekwerk: zij willen zo snel mogelijk van start naar het gewenste resultaat toewerken. Knauf ontwikkelde daartoe een extra digitaal kanaal om op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier te werken. De Knauf DIY-appdie veel ellende kan voorkomen en is gratis beschikbaar voor elke klusser op zijn smartphone- of tablet. Van handige tips, afbeeldingen en weetjes informeren de klusser over de toepassingsmogelijkheden van de Knauf gipspleisters, tot het afwerken met gipsplaten, egaliseren, metselen en betonneren, betegelen en sierpleisters.

Op zoek naar een stukadoor?

Heel wat bouwers en verbouwers kennen het probleem: in de buurt een vakkundige stukadoor vinden die ook nog eens snel aan de slag kan. En toch: het pleisterwerk is de basis van je interieur, het is dus van belang dat het van in het begin goed klikt. Op www.mijnstukadoor.be brengt Knauf bouwers en verbouwers in contact met een vakman in hun regio. Op mijnstukadoor.be is de stukadoorsbranche in een muisklik bereikbaar. Elke stukadoor beschikt op mijnstukadoor.be over zijn eigen minisite met profiel en kan er zijn knapste realisaties laten zien. Zo komt de bezoeker snel in contact met een vakman die hem in de smaak valt. Daarnaast krijgt iedereen een heleboel nuttige tips bij het kiezen van een stukadoor, maar er is ook plaats voor productnieuws en technisch advies.

Over Knauf

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.