Knauf Brio, de lichtste droge dekvloer

Totaaloplossing voor instant opwaardering naar nieuwbouwnormen

Met de droge dekvloeren Knauf Brio is er nu een volwaardig alternatief voor de cementdekvloeren en hun lange droogtijden. Met hun lage gewicht, hardheid en geringe dikte lenen deze innovatieve gipsvezelplaten zich voor tal van projecten en ruimtes, inclusief optimaal geluids- en thermisch comfort. Niet alleen bij renovatie, maar ook bij nieuwbouw en houtskeletbouw neemt de toepassing van droogvloersystemen dan ook sterk toe.

Knauf Brio kan heel wat troeven uitspelen: geen droogtijden, dunne inbouwhoogtes en een gering gewicht. De droogvloersystemen van Knauf zijn vormvast en binnen één etmaal kant-en-klaar voor elke harde of zachte vloerafwerking. Daarnaast doorstaan ze elke vergelijking qua geluidsisolatie, en thermisch comfort.

Er zijn diverse uitvoeringen voor thermische en akoestische isolatie. Door de goede warmtegeleiding van het gipsvezelmateriaal is Knauf Brio zeer geschikt voor vloerverwarming. De warmte-isolerende eigenschappen met polystyreen dragen bij tot een lager energiegebruik en meer comfort; met een onderlaag van houtvezel of rotswol vermindert de overdracht van contactgeluid naar onderliggende verdiepingen.

Materiaalverlies is heel beperkt, alle elementen worden onderling gelinkt met lijm en speciale schroeven. De geplaatste dekvloer is ook na 24 uur beloopbaar. De toplaag van de platen wordt afgeslepen waardoor onvolledig afgebonden gipsdeeltjes verdwijnen. Knauf Brio is bestand tegen hoge mechanische belasting en voldoet ruimschoots aan de voorgeschreven vloerbelasting voor de woningbouw. Vooral bij renovatieprojecten bieden deze droge dekvloeren een totaaloplossing om de kwaliteit van een ruimte in korte tijd op te waarderen naar de huidige normen van nieuwbouw.

De droogvloeren van Knauf zijn vervaardigd uit cellulosevezels en gips. In het speciale productieproces worden deze vezels geordend en in dezelfde richting gelegd, wat de plaat een veel grotere sterkte geeft. Ook zijn de gipsvezelplaten uit één stuk opgebouwd en hebben ze een gefreesde lipverbinding, voor een strakke en snelle montage. De dekvloerpanelen zijn absoluut vormvast: bij een stevige, egale ondergrond is kromtrekken en schotelen uitgesloten. Handig hiervoor is de Brio-droogstorting, kleine korrels die oneffenheden vanaf 20 mm moeiteloos kunnen opvangen. De uitvullaag leent zich ook perfect om kabels of buizen in onder te brengen.

Afmeting droogvloerelementen: 1.200 x 600 x 18/23 mm

OVER KNAUF / www.knauf.be
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE
Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I [email protected] I www.knauf.be
RCA PR I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I [email protected] I www.rcapress.be

Knauf BRIO_NL.pdf

PDF - 1.2 Mb