Knauf Diamond Board, scoort op alle vlakken

Op zoek naar een hoogwaardige, duurzame en veelzijdige oplossing voor scheidings- en voorzetwanden? Ontdek Knauf Diamond Board: de multifunctionele wandoplossing, sterk én tijdloos als een diamant. Deze gipsplaat is zowat universeel toepasbaar.

De stootvaste Diamond Board gipsplaat is versterkt met glasvezels, wat zorgt voor een uitstekende duurzaamheid en sterkte (mechanische belasting tot 75 kg per hollewandplug Hartmut bij een dubbele bekleding). Ideaal voor gebruik in drukke huishoudelijke omgevingen, maar ook in veeleisende commerciële ruimtes, scholen, ziekenhuizen, sportcentra, …

Naast hun sterkte bieden de gipsplaten in combinatie met metaalprofielen en glaswolisolatie een hoge brandwerendheid van EI 60 en een uitstekende akoestische prestatie tot 61 dB. Alle bouwdetails zijn terug te vinden in de specifieke proefattesten. Ook van vocht in badkamers, wasruimtes en andere natte omgevingen heeft de geïmpregneerde plaat geen last. Is er directe aanwezigheid van spatwater? Dan is een behandeling met een afdichtemulsie zeker aanbevolen.

Diamond Board is even gemakkelijk te installeren en te bewerken als een conventionele gipsplaat. Probleemloos op maat te snijden of te breken, of je gebruikt de gepaste Diamond Board schroeven. De plaat is flexibel en buigzaam, en laat zich vlot vormen om te passen bij vrijwel elke ruimte of architecturaal ontwerp.

Met Diamond Board heb je niet alleen een praktische oplossing, maar ook een stijlvolle. Het gladde oppervlak is gemakkelijk te schilderen, te behangen of te betegelen, met een naadloze en esthetisch aantrekkelijke afwerking en uitstraling.

Tot slot is Diamond Board milieuvriendelijk overeenkomstig de hoogste normen voor duurzaamheid (C2C Bronze-certificaat). De plaat is vrij van schadelijke stoffen en draagt bij aan een gezondere binnenlucht. De gipsplaten worden lokaal in België geproduceerd en bevatten een aanzienlijk percentage grondstoffen uit de recycling van andere gipsplaten.

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

 

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE

Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 ​
[email protected] I www.knauf.be


RCA I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 [email protected] I www.rcapress.be