Knauf ECOfin 2.0: even duurzaam, nog gladder

Knauf verbetert formule van gipspleister voor feilloos eindresultaat

Alles kan beter, en dat geldt ook voor een topproduct als Knauf ECOfin. Met de nieuwe formule ECOfin 2.0 krijgen professionals een duurzaam gipspleister in handen dat nóg meer troeven kan uitspelen. Zo leent de extreem gladde afwerking zich tot een feilloze bepleistering van binnenmuren en plafonds én een inspirerende wereld van toepassingen. Want dankzij de fijne gipskorrel en romige samenstelling van ECOfin 2.0 kunnen stukadoors alle verwachtingen inlossen in de laatste fase van elk bouwproject. ​

Met het vernieuwde gipspleister Knauf ECOfin 2.0 kunnen stukadoors écht het verschil maken in de afbouwsector vandaag. Dit duurzaam product kreeg een aangepaste samenstelling voor een nog professioneler resultaat: een verhoogde hechting en extreem gladde afwerking, ultrawit. Bovenop het feilloos resultaat zonder het minste schoonheidsfoutje, laat het gipspleister zich gelijkmatig verdelen en soepel verwerken – manueel of machinaal, in functie van de grootte van de werf.

Het volstaat om de gipspleistermachine in te stellen op de juiste consistentie en de stukadoor kan aan de slag. Daarbij vertoont het gips, op regelmatige wijze aangespoten, een groot standvermogen. Ideaal om elke ondergrond, effen of niet, gelijkmatig te bepleisteren en daarna de volgende werkfases vlot verder te zetten. ​

Met het gipspleister ECOfin 2.0, gefabriceerd volgens het ‘ECOgypsum Inside’-concept, profileert Knauf zich andermaal als ecologisch verantwoorde producent. De duurzame productie begint bij de reststoffen REA-gips en fosforgips als grondstoffen. De productiesite in Engis, bij Luik, ligt op enkele honderden meters van de gipsleverancier, aan de overkant van de Maas, waardoor de grondstoffen per mechanische loopband over de Maas kunnen worden aangevoerd. De productie zelf gebeurt in energie-efficiënte ovens op een relatief lage temperatuur, zonder enig gebruik van water. Tot slot reduceert Knauf de CO2-emissie nog verder door gebruik te maken van een geïntegreerd bevoorradingsysteem op lokaal niveau én een lokale afzetmarkt.

Met het IBR-certificaat, uitgereikt door het Institut für Baubiologie in Rosenheim, beschikt ECOfin 2.0 meteen ook over een toekomstgericht keurmerk dat de mens- en milieuvriendelijke kwaliteit van het gipspleister aantoont.

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE

Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I dirk.schumacher@knauf.be I www.knauf.be

RCA I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be