Knauf GaLa: alles voor elegante en duurzame buitenaanleg

Onder de naam GaLa (Garden Landscaping) biedt Knauf een uitgebreid gamma voeg- en legmortels voor alle types outdoorbestrating. Deze complete lijn is ontworpen om te voldoen aan verschillende eisen, en biedt bijzondere troeven voor neerslaggevoelige streken met veel verharding in het licht van de klimaatverandering.

De GaLa-lijn van Knauf biedt zowel drainerende als niet-drainerende systemen, afhankelijk van je behoeften. Het is een veelzijdig gamma van voeg- en legmortels waarmee je eenvoudig duurzame en decoratieve bestrating kunt realiseren, van een terras, tuinpad of oprit tot een afrastering of een renovatie met dekvloer. Niet onbelangrijk voor de opbouw van het systeem is de berijdbaarheid van de bestrating. In functie van het al dan niet intensief voertuigverkeer, moeten bepaalde componenten ingezet worden.

Het belang van een drainerende oplossing wordt benadrukt in het licht van klimaatverandering. In gebieden met een hoog percentage verharde oppervlakken én overvloedige regenval, kan het afwateringssysteem niet altijd snel genoeg reageren op de toevloed van water. Daarom is het gebruik van waterdoorlatende mortels en voegproducten essentieel.

Een drainerende bodem, zoals die wordt geboden door de producten in het GaLa-assortiment, draagt actief bij aan de afvoer van water tijdens hevige regenval. Dit zorgt voor een onmiddellijke afvoer van regenwater, voorkomt stilstaand water en vergemakkelijkt het onderhoud, waardoor veilige bestratingen rond zwembaden en andere gebieden worden gegarandeerd.

Voor waterondoorlatende ondergronden zoals betonlagen is men echter aangewezen op een andere aanpak. Om stagnerend water dat tot vorstschade kan leiden ter hoogte van de betonlaag te vermijden, moet je insijpelend water via het voegennet tegengaan. Gebruik hiervoor een waterondoorlatend voegmateriaal zoals Knauf EasyJoint of EasyJoint Fine.

Wat omvat het GaLa gamma?

Knauf Drain Chape is een waterdoorlatende onderlaag die wordt gebruikt als dekvloer voor bestrating. Met het bindmiddelconcentraat KNAUF Drain Binder kun je de belastbaarheid van de onderlaag aanpassen op basis van de mengverhouding. Voor het leggen van plaveien, betondallen en natuurstenen biedt Knauf de hechtmortel Knauf FixStone. Deze voorstrijk zorgt voor de perfecte binding met de onderlaag of stabilisé. ​

Als je werkt op een afwaterbare ondergrond, biedt Knauf gebruiksklare waterdoorlatende oplossingen zoals Knauf Decojoint en Knauf DecoJoint Plus, gebaseerd op harsen. Deze zijn sterker en kunnen zwaardere belasting aan. Voor het voorkomen van onkruid tussen klinkers en natuursteen is er het polymeerzand Knauf PowerSand. De GaLa-lijn wordt vervolledigd door een reeks bijkomende producten, zoals de Knauf Chape, Stabilisé, snelhardend Turbo Beton en Turbo Beton Plus.

 

 

 

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.COM
Knauf I Yasmine Salami I T +32 493 49 02 74 I yasmine.salami@knauf.com I www.knauf.com
RCA I Yannick Speelmans I T +32 497 66 08 86 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be