Knauf innoveert met zonreflecterende gevelverf Fassadol TSR

Intense gevelkleuren zonder ‘zon-zorgen’

De gevel in de kleur die je wenst, zonder het gevaar op oververhitting? Het kan nu eindelijk met KNAUF Fassadol TSR. Knauf ontwikkelde een gamma kleuren – ook donkere – die dankzij een speciale pigmenttechnologie het zonlicht weerkaatsen. Extra troef is dat de verf ook bescherming biedt tegen de vorming van algen en schimmels.

Wie tot vandaag zijn gevel in een ‘intense’ kleur wilde zetten, zat met een terugkerend probleem. Conventionele verf kan bij zonnig weer immers tot 70°C warm worden. Door het proces van opwarmen en afkoelen gaat het oppervlak uitzetten en samentrekken en kunnen er scheuren ontstaan. En dus wordt er steevast gekozen voor lichte kleuren met een hoge ‘helderheidswaarde’ (H). Deze waarde geeft aan wat het menselijk oog kan waarnemen op een schaal van 0 (perfect zwart) tot 100 (perfect wit).

Het verschil met Knauf Fassadol TSR zit in het vermogen van de verf om het héle spectrum aan zonnestralen te reflecteren, en niet alleen wat het oog kan waarnemen, waaronder dus ook infrarood- en uv-straling. Vandaar de naam: Total Solar Reflection. De Fassadol TSR kleurenwaaier bevat levendige kleuren met een helderheidswaarde van minder dan 20. Zulke verf kon tot op heden niet aangebracht worden op gevelisolatiesystemen.

Knauf Fassadol TSR heeft een eigen kleurenwaaier met levendige en aantrekkelijke kleuren, voor het merendeel met een helderheidswaarde van minder dan 20. Het is een gevelverf op basis van siloxaan met satijnmatte look, toepasbaar op zowel gevelisolatiesystemen als buitenpleister. Enige voorwaarde: het moeten recente realisaties zijn met een witte eindpleister als toplaag. De geavanceerde verf is zeer waterafstotend, waterdampdiffusie-open en biedt een hoog dek- en vulvermogen.

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

knauffassadol_pb_fr.pdf

PDF - 499 Kb

knauffassadol_pb_nl.pdf

PDF - 497 Kb