Knauf Insulation kondigt groots plan aan voor investeringen in Minerale Rotswol

De onderneming investeert in een nieuwe state-of-the-art productiefaciliteit voor Minerale Rotswol in West-Europa en plant een grote upgrade van bestaande fabrieken in Servië en Slovakije

Visé, België, 19 Juli 2017: Knauf Insulation heeft voor het eerst in 7 jaar een nieuw green field project op het Europese vasteland aangekondigd. De investering in een productiefaciliteit voor Minerale Rotswol op het grensgebied tussen Luxemburg en de Moezel (Frankrijk) zal meer dan 100 miljoen euro bedragen. De faciliteit zal zorgen voor bijna 120 nieuwe lokale jobs.

De nieuwe fabriek, die midden 2019 van start zal gaan met de productie, zal een productiecapaciteit hebben van meer dan 110.000 ton Minerale Rotswol. De fabriek zal uitgerust zijn met state-of-the-art technologie en zal zich in het bijzonder toeleggen op de levering van kerntoepassingen voor de bouw, waaronder contact- en geventileerde gevels, platte daken en metalen sandwichpanelen, dit alles voornamelijk bestemd voor Frankrijk, Duitsland en de Benelux.

Mark Leverton, Regional Managing Director voor West-Europa, licht de aankondiging als volgt toe: “Bij Knauf Insulation blijven we ons inzetten om de meest geschikte technologie aan te bieden en zo de beste producten en oplossingen te verschaffen voor zowel bouwkundige als technische toepassingen. We zien nu al enige tijd een aanzienlijke marktgroei voor de markt van de Minerale Rotswol in West-Europa, wat voornamelijk te danken is aan een streng regelgevend kader voor energie-efficiëntie, met name in Frankrijk, maar ook aan het grotere algemene streven naar meer brandveiligheid. We zijn vandaag dan ook uiterst tevreden dat we deze significante investering kunnen aankondigen die de positie van Knauf Insulation als toonaangevende speler in de wereldwijde markt voor isolatieproducten zal bevestigen”.

Over het project had Leverton ook nog dit te vertellen: “Het is niet enkel een kwestie van capaciteit, het gaat ook om innovatie; met deze nieuwe faciliteit zullen we de prestaties van de productielijn optimaliseren en tegelijk nieuwe technologieën en productoplossingen introduceren, wat sterk zal bijdragen tot ons ultieme doel, namelijk het versterken van de ervaring van onze klanten.

Er staan intussen twee industriële sites op de shortlist en de gesprekken met de bevoegde autoriteiten verlopen vlot. De uiteindelijke locatie zal in de loop van de komende maanden bekend gemaakt worden.

Na de succesvolle upgrade van de lijn in St Egidien, Duitsland, eerder dit jaar, die kaderde in het engagement van de onderneming om alle Minerale Rotswol-productiefaciliteiten verder uit te bouwen en om de groeiende vraag in Oost- en Centraal-Europa verder te ondersteunen, heeft Knauf Insulation nu ook bevestigd twee bijkomende investeringen te doen in de bestaande lijnen in Surdulica, Servië en Nova Bana, Slovakije.

Dhr. Jean-Claude Carlin, CEO van Knauf Insulation, zei hierover: “Het belang van de aangekondigde investeringen bestaat erin dat ze bedoeld zijn om te zorgen voor een echte doorbraak, zowel op het vlak van de verbetering van de dienstverlening aan onze steeds breder wordende klantenkring als op het vlak van de productkwaliteit die we naar nog hoger niveau proberen te stuwen. Bij Knauf Insulation blijven we streven naar maximalisatie van onze wereldwijde voetafdruk door te investeren in de verbetering en uitbouw van onze productiecapaciteit op die plaatsen waar er vraag naar is. Regio’s zoals Europa die een streng regelgevend kader hebben, zijn altijd interessant voor ons omdat ze zorgen voor zekerheid op lange termijn voor onze markten – iets wat in alle bedrijfssectoren geapprecieerd wordt. Maar we hebben ook enkele boeiende mogelijkheden ontdekt voor geografische uitbreiding buiten Europa, hetgeen zal gebeuren in de loop van de volgende jaren”.

EINDE

Over Knauf Insulation

Knauf Insulation heeft meer dan 40 jaar ervaring in de isolatiebranche en is wereldwijd één van de meest gerespecteerde namen op het gebied van isolatie. Het bedrijf telt meer dan 37 productielocaties in 15 landen en er werken ruim 5.000 mensen. De jaarlijkse omzet bedraagt ruim € 1.6 biljoen [i].

Het is onze missie om ons traditionele denken uit te dagen en om innovatieve isolatie-oplossingen te creëren die de manier waarop we leven en bouwen in de toekomst vormen. Met zorg voor de mensen die de oplossingen maken en ermee werken in een wereld waar we allemaal van afhankelijk zijn.

Het is onze visie om voorop te lopen bij deze verandering naar slimmere isolatie-oplossingen voor een betere wereld.

Contact: [email protected]

[i] Gebaseerd op cijfers van 2016