Delen:

Knauf Insulation pakt uit met nieuwe generatie minerale wol MW 35

Met MW 35 brengt Knauf Insulation een innovatieve isolatie-oplossing voor binnen-toepassingen zoals plafonds, scheidings- en voorzetwanden op de markt. Naast zijn duurzame samenstelling is de MW 35 vooral bedacht vanuit de verwerker en de handelaar: eenvoudig en comfortabel te verwerken, licht in gewicht en compact verpakt.

MW 35 ((λD) = 0,035 W/(m.K)) is vervaardigd uit hoogwaardige minerale vezels die specifiek zijn geselecteerd op hun kracht, flexibiliteit en lichte gewicht. MW 35 kan worden gebruikt voor projecten in nieuwbouw, renovatie en transformatie en heeft een goede drukweerstand en klemkracht door sterke vezels.

Troeven

MW 35 van 1200 x 600 mm wordt aangebracht tussen metalen staanderprofielen en houten stijlen/balken. Verkrijgbaar in diverse diktes is het materiaal eenvoudig te snijden met isolatiemes of de Knauf Tigerblade, met weinig snijverlies door de ideale afmetingen.

Dankzij de ECOSE ® Technology is de wol voelbaar zachter, geurloos en stofarm, irriteert niet aan handen en huid. De compacte en handige verpakking - met tot 20% minder verpakkingsafval - zorgt voor minder gesleur en is tot 45% lichter dan Knauf Insulation rotswolmaterialen. Bovendien is het risico op transportschade lager, dankzij de robuuste verpakking en solide minerale isolatievezels.

Duurzaamheid

Knauf MW 35 is gemaakt van 80% gerecycleerd materiaal en geproduceerd met ECOSE®

Technology, die uitstekend scoort in duurzaamheidsinstrumenten zoals BREEAM en LEED.

ECOSE® Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van minerale wol. Tijdens de productie van het ECOSE® bindmiddel is 70% minder energie nodig dan bij de totstandkoming van traditionele bindmiddelen. Het Eurofins Gold-certificaat geeft aan dat alle isolatiematerialen met ECOSE®Technology voldoen aan de hoogst mogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE

Knauf | Dirk Schumacher | T +32 4 273 83 05 | [email protected] | www.knauf.be RCA PR | Yannick Speelmans | T +32 11 590 595 | [email protected] | www.rcapress.be

knaufmw35fr-1.pdf

PDF - 577 Kb

knaufmw35nl-1.pdf

PDF - 575 Kb