Knauf Insulation SmartCavity 031

Duurzame isolatie van spouwmuren en vliesgevels

Knauf Insulation SmartCavity 031 is een krachtige en waterafstotende glaswolplaat met de innovatieve ECOSE® Technology. Als spouwplaten met hoge isolatiewaarde zijn ze een zeer kosteneffectieve en innovatieve oplossing voor de thermische én akoestische isolatie van spouwmuren en vliesgevels met open voegen, voor zowel nieuwbouw als renovatie.

De SmartCavity plaat is voorzien van een zwart glasvlies aan één zijde. Deze isolatie bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas en bevat het natuurlijk bindmiddel op plantaardige basis ECOSE® Technology, zonder chemische toevoegingen. Geproduceerd in België en uiterst efficiënt en compact verpakt, wordt de CO2-uitstoot van transport aanzienlijk beperkt. SmartCavity 031 scoort dan ook steevast erg hoog op duurzaamheidscriteria en -certificeringen.

Tijdswinst

Dankzij de unieke vezelstructuur biedt SmartCavity 031 een perfecte aansluiting tussen de platen en op de achterconstructie. Dit voorkomt thermische lekken en ongewenste luchtstromen. De middelharde uitvoering van de isolatieplaten laat zich makkelijk en nauwkeurig op maat versnijden, en vermijdt op termijn het fenomeen van verzakking. Dat is de beste garantie voor een uniforme isolatielaag en wordt extra ondersteund door de noodzakelijke spouwankers. Het afdichten van de voegnaden met tape is eveneens overbodig: opnieuw extra tijdswinst voor de aannemer.

Aangenaam handelbaar

Met een hoge thermische isolatiewaarde van 0,031 W/m.K is SmartCavity 031 geschikt voor nieuwbouw (volgens NTA 8800) en bijzonder aangenaam te verwerken dankzij het gebruik van het ECOSE® Technology bindmiddel. Deze typisch bruinkleurige isolatie veroorzaakt weinig irritatie op de huid, geeft weinig stof af en is geurloos. Perfect waterafstotend, niet hygroscopisch of capillair, wordt SmartCavity 031 bijzonder gewaardeerd in vaak barre werfomstandigheden. Knauf SmartCavity is verkrijgbaar in verschillende diktes, waaronder 100, 120, 140, 150, 160 en 180, om aan verschillende projectvereisten te voldoen.

Voor de meest actuele informatie ivm spouwmuurisolatie verwijst Knauf naar de technische voorlichting 264.

Over Knauf

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE

Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I dirk.schumacher@knauf.com I www.knauf.be

RCA I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be