Knauf Komfort-Wall: compleet systeem voor esthetische buitenisolatie

Knauf ontwikkelde met de Komfort-Wall gevelisolatie een sluitend systeem voor meer energie-efficiëntie en thermisch comfort via de gevel. Vijf concepten, voor performante én esthetische toepassingen in nieuwbouw of renovatie. Zo resulteert Komfort-Wall meteen in 50% minder energieverliezen via de gevel.

De Komfort-Wall gevelisolatiesystemen van Knauf dragen door hun specifieke opbouw bij tot hoger energie-efficiëntie, met dank aan de perfecte hechting van het isolatiemateriaal op de gevel, gecombineerd met de afzonderlijke onderdelen. Met keuze uit vijf systemen wordt Komfort-Wall perfect afgestemd op elke vraag: Graphite (geëxpandeerd polystyreen met grafiet), Protect (rotswol), Wood (houtvezels), Color-X (felle kleuren) en Brick (de look van hedendaags metselwerk of betegeling).

Komfort-Wall GRAPHITE: voor een gegarandeerde energie-efficiëntie

Biedt maar liefst 20% betere thermische prestaties dan traditionele systemen. Afhankelijk van de hoogte kan de ontwerper kiezen uit verschillende oplossingen door Knauf brandbarrières te integreren in het gevelsysteem. De hoogwaardige isolatieplaten (ʎ = 0,032 W/mK) zijn speciaal ontworpen om bouwknopen of koudebruggen bij de montage te voorkomen. Dankzij het pen- en groefprincipe en de afgeschuinde randen aan de achterkant van de panelen kunnen warmteverliezen tot in de puntjes worden geminimaliseerd.

Na het uitharden van de wapeningslaag kan het geheel overpleisterd worden met een minerale of siliconeharsgebonden sierpleister. Het systeem beschikt over het certificaat ATG 2738.

Komfort-Wall PROTECT: voor een ongeëvenaarde brandweerstand

Op rotswol gebaseerd, biedt dit systeem een uitstekende thermische isolatie die tot 12% beter is dan traditionele systemen, én tilt het tegelijk de akoestische isolatie naar een hoger niveau. Bovendien voldoet het systeem aan de brandweerstandseisen, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten, aangezien de isolatiepanelen op basis van rotswol (ʎ = 0,034 W/mK) volledig onbrandbaar zijn. Het systeem dat beschikt over het certificaat ATG 3064 kan uiteindelijk afgewerkt worden met een minerale pleister.

Komfort-Wall WOOD: voor een bijzondere natuurlijke isolatie

Het Wood-systeem heeft als kern een isolatiepaneel gemaakt van samengeperste natuurlijke houtvezels die met de gepaste pluggen op de draagconstructie bevestigd worden. Dankzij het slimme pen-en-gat-principe worden koudebruggen op doeltreffende wijze voorkomen. Bovendien is het paneel opgebouwd uit verschillende lagen met diverse dichtheden, wat bijdraagt tot de akoestische isolatie.

Komfort-Wall COLOR-X: De technologie voor extreme kleuren

Om de levensduur van minerale of siliconeharsgebonden sierpleisters aanzienlijk te verlengen en het visueel aspect jarenlang te vrijwaren, is een geschilderde afwerking een supplementaire optie. Het Komfort-Wall Color-X systeem maakt gebruik van de Total Solar Reflexion (TSR) technologie, gebaseerd op het weerkaatsen van zonlicht met behulp van een speciale pigmentatietechniek. Zo wordt het risico op oververhitting verhinderd, en dit maakt het mogelijk om levendige en intense kleuren toe te passen op geïsoleerde buitengevels. De Fassadol TSR kleurenkaart biedt een breed scala aan aantrekkelijke kleuren, met tal van nieuwe expressiemogelijkheden voor gevelisolatie.

Komfort-Wall BRICK: keuze van afwerking en energetische performantie.

De esthetiek van eigentijds metselwerk of betegeling gecombineerd met uitstekende energieprestaties. Dit gevelisolatiesysteem bestaat uit geëxpandeerd polystyreen met grafiet waarop een versterkingslaag van lijm-mortel en wapeningsnet wordt aangebracht. Daardoor ontstaat een stevige ondergrond die geschikt is voor het bevestigen van steenstrips of wandtegels. Het systeem met zijn conventionele of hedendaagse uitstraling voldoet aan de gebruikelijke stedebouwkundige voorschriften. Nauwgelet opgebouwd volgens de strikte Knauf richtlijnen en componenten is het systeem conform aan het ATG-certificaat 3226.

De unieke Komfort-Wall troeven:

  • Energieverliezen via muren worden gemakkelijk met 50% verminderd.
  • Beschermt buitenmuren tegen weersinvloeden, terwijl binnen een constante warmte en welbehagen heerst, ook wanneer de verwarming lager staat.
  • Beschermt tegen de vorming van condenswater op de muren in de winter en het binnendringen van de hitte in de zomer.
  • Een goed geïsoleerd huis beantwoordt aan de huidige EPB-eisen, is makkelijker te verhuren en heeft een hogere herverkoopwaarde.
  • Minder energieverbruik, dus doeltreffende milieubescherming.

 

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.COM
Knauf I Yasmine Salami I T +32 493 49 02 74 I yasmine.salami@knauf.com I www.knauf.com ​ ​
RCA I Yannick Speelmans I T +32 497 66 08 86 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be