Knauf maakt gamma compleet met nieuwkomer SupraCem DUO

Met SupraCem DUO verwelkomt Knauf een nieuw lid in de familie mortels voor isolerende gevelsystemen. SupraCem DUO dankt zijn naam aan zijn toepassing als hecht- en wapeningsmortel. Met deze nieuwkomer maakt Knauf het Supracem-assortiment compleet en is het de voor de hand liggende keuze voor isolerende gevelprojecten.

De vraag naar energiezuinige gebouwschillen zal in de toekomst alleen maar toenemen, net als de behoefte om een energiezuinig label te voeren. Als toonaangevende speler in de sector streeft Knauf voortdurend naar optimale oplossingen om de ontwikkeling van isolerende gevels en de Komfort-Wall systemen te ondersteunen. ​ ​

De nieuwste ontwikkeling voor Belgische gevelbouwers, SupraCem DUO, is een hecht- en wapeningsmortel voor isolerende gevels die zich onderscheidt door zijn gebruiksgemak. De geoptimaliseerde formulering voor het verlijmen van isolatiepanelen en voor pleisterwerk maakt het de ideale partner voor bouwplaatsen. DUO is de nieuwste toevoeging aan het SupraCem assortiment van speciale mortels voor isolerende gevelsystemen.

SupraCem DUO is een verbeterde, op grijze kalk/cement gebaseerde en waterafstotende pleistermortel waaraan speciale vezels zijn toegevoegd. Hij kan worden gebruikt als hecht- en wapeningsmortel voor Knauf Komfort-Wall Graphite en Protect isolerende gevelsystemen. SupraCem DUO moet altijd worden afgedekt met Knauf afwerkpleister.

Eigenschappen en voordelen

 • Mortel voor algemene toepassing GP volgens de norm EN 998-1
 • Druksterkteklasse CS III volgens de norm EN 998-1
 • Verrijkt met vezels
 • Zeer waterafstotend
 • Zeer groot hechtvermogen
 • Korrelgrootte 1,0 mm
 • Handmatige of machinale verwerking
 • Grijze kleur

Knauf SupraCem, compleet gamma voor gevelisolatiesystemen

Niet alleen voor renovatie, maar natuurlijk ook voor nieuwbouw. Opdrachtgevers en architecten kiezen veelvuldig voor zowel de Knauf kleef- en wapeningsmortels ​ als de decoratieve sierpleisters voor een duurzaam en esthetisch resultaat. De uitvoerders zijn dan weer enthousiast over de makkelijke verwerking, door handmatige of machinale toepassing.

 • SupraCem Original: Mengklare minerale mortel voor het gebruik als hecht-, wapenings- en egalisatiemortel in combinatie met Knauf Komfort-Wall Graphite, Protect, Wood en Color-X gevelisolatiesystemen. 
 • SupraCem Pro: Gebruiksklare minerale mortel voor het verlijmen, wapenen, egaliseren en afwerken van Knauf Komfort-Wall Graphite, Protect, Wood en Color-X gevelisolatiesystemen. Verkrijgbaar in natuurlijk wit of getint.
 • SupraCem Light: Gebruiksklare minerale mortel, verlicht met polystyreenparels, bestemd als hecht- en wapeningsmortel op Knauf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen.
 • SupraCem Sub: Gebruiksklare minerale mortel, gebruikt als hecht-, wapenings- en afwerkmortel onderaan de Komfort-Wall gevelisolatiesystemen. Kan ook worden gebruikt als wapeningsmortel voor het Komfort-Wall Brick systeem.
 • SupraCem Fix: Minerale en mengklare kleefmortel voor het verlijmen ​ van isolatiepanelen in geëxpandeerd polystyreen en minerale wol van Knauf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen.

 

Over Knauf

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

 

VOOR MEER INFO – www.knauf.com

Knauf I Yasmine Salami I T +32 493 49 02 74 I yasmine.salami@knauf.com I www.knauf.com

RCA I Yannick Speelmans I T +32 497 66 08 86 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be