Knauf op Batibouw: Hal 5 - Stand 405


Rond Batibouw begint het bij velen te kriebelen: de lente hangt in de lucht en die handen willen uit de mouwen. Is het huis aan een opknapbeurt toe? Of is het hoog tijd om het energiezuiniger te maken? Ontdek dan bij specialist KNAUF (40 jaar in België!) wat je vandaag allemaal kan met gipspleister, sierpleister, (gevel)isolatie en als nieuwkomer: ‘outdoor’ bestrating. Afwerken met KNAUF was nog nooit zo gevarieerd!

Het plafond als architecturaal statement
Elke onvolkomenheid is je een doorn in het oog? Voor een feilloze afwerking van het plafond ontwikkelde KNAUF het Horizon Board. Dit droge systeem biedt een afwerkingniveau voor de allerhoogste architecturale eisen op basis van gipsplaten met 4 afgeschuinde kanten, waarrond je het voegmateriaal en papierband kan wegwerken. Resultaat: een perfecte onderlinge aansluiting, naadloos weggewerkte plaatvoegen en een flinke tijdbesparing. Deze plaat is ook verkrijgbaar in vochtwerende, brandbestendige en akoestische uitvoeringen.

Voor luifels of plafonds in buitenbereik en in vochtige omgevingen (vb. zwembaden) werd de uiterst lichte, buigzame en dunne cementplaat Aquapanel SkyLite ontwikkeld. Grote troeven zijn het lage gewicht (8 mm dik en 10,5 kg/m²), de makkelijke plaatsing en gladde afwerking met speciale pleister. En omdat pas om de 15 meter een uitzetvoeg geplaatst moet worden, kan je grote harmonische vlakken creëren zonder onderbreking. De specifieke samenstelling van Aquapanel Skylite maakt de plaat licht, schimmelwerend en schokbestendig. Naast dit nieuwe plaattype zijn er nog de overige uitvoeringen die bestemd zijn voor binnen- en buitentoepassingen, maar ook voor vloeren in natte ruimtes.

ECOfin gipspleister
Binnenkort dragen alle producten van KNAUF het ‘ECOgypsum Inside’ label op de verpakking. Daarmee geeft KNAUF aan op een duurzame manier te produceren. Een van de nieuwe ontwikkelingen is het ECOfin gipspleister, een afgeleide van de alom gekende MP 75, met ook nieuwe functionele eigenschappen. Anders dan de MP 75 is deze zowel handmatig als machinaal te gebruiken. Door een aangepast procedé geeft de ECOfin ook een glad eindresultaat, en is hij iets makkelijker te verwerken. Het ‘ECOgypsum Inside’-charter is gebaseerd op een breed spectrum van initiatieven die de gipspleisters bij uitstek tot duurzame bouwmaterialen maken.

Duurzame glaswol voor het dak
Met isoleren begin je bij het dak. Op de stand zet KNAUF INSULATION zijn duurzame aanpak extra in de kijker. Blikvanger is hier ongetwijfeld de glaswol voor hellende daken, Multifit 032 met de revolutionaire ECOSE® Technology, een 100% natuurlijk bindmiddel dat de typische bruine kleur met zich meebrengt. De glaswol zonder kleurstoffen is eveneens vrij van formaldehyde, fenol, acrylaten of andere bleekstoffen. KNAUF INSULATION biedt deze superieure glaswol (lambda-waarde (0,032 W/m.K) aan in alle vormen en maten, ook voor plaatsen met weinig isolatieruimte tussen de spanten. De zijwaartse elasticiteit garandeert een efficiënte en makkelijke plaatsing.

Beter isoleren met slimme damprem
Een goede isolatie van een dak staat of valt met de kwaliteit van het luchtdicht dampsysteem. KNAUF INSULATION lanceert het vochtvariabele EtaPlus damprem voor compacte daken als extra troef om het binnenklimaat optimaal en ‘slim’ te regelen. Anders gezegd, het membraan past zich aan de relatieve luchtvochtigheid aan beide zijden van de folie: meer dampopen in de zomer (hogere luchtvochtigheid), diffusiedicht in de winter (lagere luchtvochtigheid). Gevolg: een optimale uitdroging van de houtstructuur in de zomer, en minder condensatie in de winter.

Isoleren zonder bouwknopen
Ook een ongeïsoleerde gevel is een energievreter, verantwoordelijk voor maar liefst 30% van alle warmteverlies. Voor nieuwbouw en renovatie biedt KNAUF tal van oplossingen voor gevelisolatie. Het systeem voor de allerhoogste energie-eisen zoals passief is KNAUF Quix XL. Dit element van polystyreen vervangt het metalen sokkelprofiel onderaan elke gevelisolatiesysteem om elke mogelijke bouwknoop uit te sluiten. Als gevelisolatie is er nu de nieuwe Knauf SunJa plaat, een doorontwikkelde versie van de grijze EPS032-gevelisolatieplaat met grafiet (lambda-waarde= 0,032 W/mK). Door zijn witte buitenkant van standaard geëxpandeerd polystyreen blijft de SunJa gevelisolatie stabiel en gemakkelijk te hanteren; zonder gevaar voor stofvorming of vervorming door directe zoninval, een typisch ongemak van grijze EPS panelen. Een andere innovatieve oplossing is de multifunctionele kleef- en wapeningsmortel SM 700 PRO, die ook perfect dienst doet als afwerkpleister, met een nieuwe vezeltechnologie voor extreme veiligheid (volkomen onbrandbaar, geen scheurvorming). Vandaar ook zijn sterke waterafstotende eigenschap en waarborg voor de thermische isolatiekracht.

Goed gevloerd

Niets zo storend als een ongelijke tegelvloer! Maar dankzij het Knauf KLS nivelleersysteem kan vanaf nu iedere tegelzetter of handige harry een tegelvloer als een bowlingbaan aanleggen. Heel eenvoudig toe te passen met clips, spieën en een speciale tang, is dit het instrument waarop menig vloekende doe-het-zelver heeft gewacht. Na het aanbrengen van de lijm worden op de omtrek van de tegel 4 portiekvormige clipsen voorzien waardoor spieën worden geschoven die m.b.v. de aandruktang op hun definitieve positie ingesteld worden. Zien is geloven? Knauf geeft dagelijks aan zijn Batibouw-stand een demonstratie.

Gala landscaping

Met een nieuw assortiment voor de buitenaanleg kan je aan de slag op het terras, de oprit of aan de omheining. Wie van voor af aan wil beginnen met de dekvloer voor het inbedden van de bestrating, kiest de waterdoorlatende onderlaag KNAUF Drain Chape. Met het bindmiddelconcentraat KNAUF Drain Binder voor de aanmaak van de onderlaag bepaal je zelf de belastbaarheid, afhankelijk van de mengverhouding.

Voor zij die snel te werk willen gaan, is de legmortel KNAUF FixStone een volwaardige oplossing om natuurstenen direct in de verse geplaatste ondervloer te leggen. Voegen behouden dan weer jarenlang hun kwaliteit en kleur met de KNAUF EasyJoint, het waterondoorlatende voegmiddel voor tuinpaden, terrassen, koeren en garage-inritten. Op een afwaterbare ondergrond daarentegen kies je best voor de gebruiksklare waterdoorlatende oplossing KNAUF DecoJoint of KNAUF DecoJoint Plus op basis van harsen. Deze laatste is een sterkere variant die zwaarder belastbaar is voor occasioneel verkeer.

Onkruid vergaat niet? Het krijgt alvast geen kans met de KNAUF PowerSand als opvulmiddel tussen klinkers of natuursteen. En met de nieuwe KNAUF Turbo Beton Plus plaats je palen in beton op slechts 5 minuten in plaats van de gebruikelijke 20… Ideaal voor bedrijven gespecialiseerd in afrasteringen en tuinaanleg.

And last but not least…

KNAUF integreert het bekende SHEETROCK®-assortiment in zijn gamma, de gebruiksklare fijn- en voegplamuurpasta’s voor de moderne droogbouw. Ze zijn erg geschikt voor haast elke ondergrond (gipsplaat, cellenbeton, beton, pleister,…) en leveren een merkbare tijdsbesparing en lichtere verwerking. De poedermaterialen en pasta’s kunnen zowel afzonderlijk ingezet worden of kunnen elkaar onderling versterken. In ieder opzicht zijn deze materialen de beste oplossing om de verschillende afwerkingsgraden F1 t/m F3 te behalen. Naast een aantal gebruiksklare plamuurpasta’s voor handmatige én verspuitbare toepassing, omvat het gamma ook papieren voegenbanden, aansluitprofielen en andere toebehoren.

Over Knauf
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

Voor meer info – www.knauf.be

High Resolution images and press releases can be downloaded in our virtual office: http://www.rcapress.be

knauf_pb20bb202014_nl.pdf

PDF - 5.3 Mb