Knauf Organic & Heraklith, een nieuwe kijk op houtwol

Wat duurzame akoestische oplossingen betreft, heeft Knauf een sterke reputatie opgebouwd. De Organic-lijn staat dan ook gekend om haar combinatie van akoestiek en design. Met de integratie van Heraklith-panelen maakt Knauf zijn geluidsabsorberende aanbod nog ruimer én veelzijdiger. Zo vinden architecten, interieurontwerpers en projectontwikkelaars voor elke vraag en elke ruimte de gewenste akoestische oplossing. Een nieuwe commerciële unit binnen Knauf richt zich specifiek tot deze markt.

Deze organische Knauf-panelen zijn gemaakt van uiterst fijn, gemineraliseerd sparrenhoutwol dat gecoat is met een bindmiddel van cement en kalk (vezel van 1 of 2 mm breed). Daardoor krijgt het materiaal zeer goede mechanischeen akoestische eigenschappen. Houtwol voorkomt nagalm en zorgt zowel binnen als buiten voor een ongelooflijk geluidscomfort.

De houtwolpanelen Heraklith lenen zich bij uitstek om plafonds, wanden en andere structurele constructie-elementen duurzaam en kwalitatief af te werken. Voor de plaatsing kan je kiezen voor een directe bevestiging of plaatsing op een afgehangen onderconstructie. M.a.w. ideaal voor het afdekken van luifels, balkons, kelders, parkeerplaatsen, openbare plaatsen tot bedrijfsruimtes. Voor elke toepassing, steun of draagconstructie zijn er geschikte bevestigingsmiddelen. Voor meer mogelijkheden kan je kiezen uit rechte of afgeschuinde kanten en een naturel, wit of geverfde uitvoering. Met hun uitstekende thermische, brandwerende (in bepaalde uitvoering tot EI 180 in combinatie met betonplafond) en akoestische eigenschappen voldoen de houtwolpanelen aan de strenge prestatie-eisen waar gebouwen vandaag aan moeten voldoen. Bovendien worden de platen geproduceerd uit milieuvriendelijke materialen, 100% PEFC gecertificeerd hout en een natuurlijk mineraal bindmiddel.

Het Organic-assortiment speelt dan weer in op de architectonische vrijheid die houtwolpanelen kunnen bieden. Met tal van prints, 3D-reliëfs en kleuren – van trendsettend tot natuurlijk – krijgen wanden en plafonds (in bepaalde uitvoering tot brandstabiliteit 30’) een warme, eigentijdse uitstraling bovenop het akoestische comfort. Ideaal voor scholen, kantoren, restaurants, zalen... Naargelang de specifieke kantuitvoering van het paneel kan het afhangsysteem zichtbaar, halfverzonken of eerder verdoken zijn. Met Organic kan je zelfs plafondeilanden creëren en zo accenten leggen in woon- en werkruimtes. Knauf brengt deze technische innovatie in drie varianten uit: Organic (houtwol), Organic Twin (twee lagen houtwol + een laag rotswol) en Organic Mineral (houtwol en rotswol tot 125 mm dikte). Knauf Organic is ook van nature milieuvriendelijk en gezond: 95% van de 100% natuurlijke sparrenhoutvezels komen uit gecontroleerde plantages en worden ontgonnen op minder dan 200 km van de fabriek (om de CO2-afdruk zo laag mogelijk te houden). De vezels worden vervolgens geverfd met een verfsysteem dat volledig beantwoordt aan de CO2-eisen.

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE
Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I [email protected] I www.knauf.be
RCA I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I [email protected] I www.rcapress.be