Knauf Organic: duurzaam akoestisch én esthetisch comfort

Onder het motto ‘Designed by Nature’, biedt Knauf Organic een lijn van duurzame akoestische houtwolpanelen met speciale troeven. Een sterke combinatie van functionaliteit en design, die architecten en ontwerpers een unieke vrijheid en een akoestische oplossing op maat biedt.

Goede akoestiek in een ruimte zorgt voor balans, het welzijn en de productiviteit van gebruikers. Een inkomhal van een bedrijf, een sporthal, een kantoor... elke ruimte vraagt dan ook om een oplossing op maat. De Knauf Organic wand- en plafondpanelen verbeteren niet alleen de akoestiek, maar bieden architect en interieurontwerper ook creatieve vrijheid via kleuren, prints en 3D-frezing. Op een duurzame manier.

Akoestische topprestaties

Gemaakt van uiterst fijn, gemineraliseerd sparrenhoutwol gecoat met een bindmiddel van cement en kalk (vezel van 1 of 2 mm breed), heeft Knauf Organic zeer goede mechanische, brandwerende en akoestische eigenschappen. De houtwol voorkomt nagalming en zorgt zowel binnen als buiten voor een uitmuntend geluidscomfort. Organic bestaat in drie varianten: Organic (met een absorptiewaarde van 0,6 op een schaal van 1), Organic Twin (twee lagen houtwol + een laag rotswol, absorptiewaarde van 0,9) en Organic Mineral (2,5 cm houtwol en rotswol voor maximale absorptiewaarde van 1).

Knappe look

Bovenop het akoestische comfort krijgen de panelen een unieke look, met houtvezels die kriskras over elkaar liggen. Dankzij de vele prints, 3D-reliëfs en kleuren – van trendsettend tot natuurlijk – kan de ontwerper de wanden en plafonds een warme, eigentijdse uitstraling geven, gaande van trendy tot natuur. Zo kunnen de Organic tegels uiting geven aan de meest creatieve composities, maar net zo goed makkelijk discreet en elegant in hun omgeving opgaan.

Speciale uitvoeringen

  • Plafondeilanden Organic Elements: een modulair systeem van standaard elementen waarmee je akoestische plafondeilanden kunt samenstellen. Ze worden geproduceerd uit Organic houtwolpanelen verlijmd met cement en kalk. De zichtbare kanten worden in de fabriek gelakt in de gewenste kleur.

 

  • Baffles Organic Factory: een kaderloos verticaal houtwolpaneel verkrijgbaar in diverse standaard afmetingen. Panelen kunnen samen als baffle onder elkaar worden geplaatst tegen wand of plafond, ideaal voor hoge en akoestisch veeleisende omgevingen. Dit reduceert het geluidsniveau, verhoogt de verstaanbaarheid en verlaagt de nagalmtijd. De Organic Factory wordt geproduceerd met PEFC-gecertificeerd hout met een vezelbreedte van 1,0 mm. Naast de standaard natuurtint (RAL 1015) zijn alle RAL-kleuren mogelijk. De rechte zijden zorgen een absoluut moderne look.

Designed by nature

Knauf Organic doet zijn slagzin alle eer aan. De Knauf Organic wand- en plafondpanelen zijn gemaakt uit een mix van sparrenhout, kalk en cement, heel fijne vezels van 1 mm, soms voorzien van een laag watergedragen acrylverf. 95% van de 100% natuurlijke sparrenhoutvezels komen uit gecontroleerde plantages en worden ontgonnen op minder dan 200 km van de fabriek, om de CO2-afdruk zo laag mogelijk te houden.

 

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

 

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.COM
Knauf I Yasmine Salami I T +32 493 49 02 74 I yasmine.salami@knauf.com I www.knauf.com


RCA I Yannick Speelmans I T +32 497 66 08 86 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be