KNAUF pakt uit met nieuwe gipszakken: houdbaarheid verdubbelt

Als eerste in de gipsbranche pakt KNAUF vanaf februari 2015 uit met een nieuw soort verpakking voor zijn bekende MP 75 gipszakken. De nieuwe verpakking, met plastic aan de buitenkant en papier aan de binnenkant, doet de houdbaarheid verdubbelen van 4 naar liefst 8 maanden. Bovendien is de nieuwe verpakking milieuvriendelijker. Knauf stelt de nieuwe verpakking voor op de stand tijdens Batibouw.

“In feite hebben we het drukprocedé omgekeerd”, legt product manager pleisters Laurent Thijs uit. “De plastic (polyethyleen) beschermfolie aan de buitenkant heeft een aantal duidelijke voordelen. Zo wordt de gips beter beschermd tegen vocht en is hij dus beter geschikt voor buitenopslag. Het ziet er ook beter uit, want de gips zal zich niet zo snel hechten aan de buitenkant van de zak. Maar de grootste vooruitgang ligt in de houdbaarheid, die verdubbelt, en de voordelen voor het milieu. En dat terwijl er aan het product niets verandert.”

Positieve bijdrage aan milieu
Voor Knauf is de nieuwe verpakking een belangrijke innovatie die ook handelspartners en verwerkers ten goede komt. De verpakking met polyethyleen aan de buitenzijde is uniek in de bouwsector en is een nieuwe stap van Knauf om de milieu-impact zo gering mogelijk te houden.

Laurent Thijs: “In de nieuwe verpakking wordt niet alleen minder plastic gebruikt, maar het papier en plastic worden dankzij deze unieke zakopbouw makkelijker te scheiden en te recycleren. Daarnaast kunnen onze klanten door de langere houdbaarheid grotere hoeveelheden bestellen, wat op zijn beurt weer scheelt in transportkosten, voor zowel de klant als het milieu.”

Knauf streeft ernaar om op korte en middellange termijn alle gipszakken in de nieuwe uitvoering aan te bieden.

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE
Knauf | Dirk Schumacher | T +32 4 273 83 05 | [email protected] | www.knauf.be

knauf_24550_pb_fr.pdf

PDF - 116 Kb

knauf_24550_pb_nl.pdf

PDF - 111 Kb