KNAUF perfectioneert meest verkochte gipsspuitmachine wereldwijd

Goed nieuws voor alle aannemers in de afwerking. PFT, een dochterbedrijf van Knauf, brengt de nieuwe mengpomp G4 X op de markt. Die ‘X’ staat voor de ‘neXt generation’, waarmee Knauf aangeeft een nieuwe standaard te hebben ontwikkeld voor stukadoors. De machine werd namelijk ‘voor en door’ professionele gebruikers tot in de details verbeterd.

De PFT G4 mengpomp ging al meer dan 100.000 keer over de toonbank en geldt daarmee als populairste machine in zijn soort. Toch is Knauf erin geslaagd de G4 te optimaliseren door de zeer specifieke behoeften en wensen van stukadoors, gevelbezetters en aannemers nog beter in de machine te integreren. Knauf kan daarbij natuurlijk rekenen op een wereldwijd netwerk van dealers en professionals die voor de nodige input zorgen.

Om welke verbeteringen gaat het? “Uiteraard hebben we qua fundamentele functies niets veranderd aan de G4”, legt Henry Spitznagel van Knauf uit. “De mengpomp heeft in de loop der jaren zijn troeven wel in de praktijk bewezen. Het gaat vooral om slimme ingrepen die het dagelijks werk van de vakman vergemakkelijken. Nieuwe technologie en research hebben het mogelijk gemaakt om de machine niet ingewikkelder, maar flexibeler en gebruiksvriendelijker te maken.”

Nieuwe veelzijdigheid
Belangrijkste nieuwigheid: de elektrische aansluitingen – 230V mono, 400V 3-fasig of omschakelbaar mono/3-fasig – worden individueel te kiezen in functie van de werfomstandigheden of de wensen van de klant. Het feit dat men de wormpomp gemakkelijk kan vervangen volgens het beoogde rendement en de compatibiliteit met de bestaande accessoires maken de G4 neXt generation uiterst flexibel. De 400V versie beschikt over een sterrad met een verhoogd rendement van 85 l/min, om een hoge uitstoot van materiaal te bekomen. De G4 neXt generation beperkt zich dus niet tot het mengen en spuiten van gipspleister maar ook van cement-, sierpleisters en gietmortels.

Robuuster = langere levensduur
Het versterkte frame van 1 inch dik is geschikt voor alle bouwplaatsen, zonder de machine te veel te verzwaren. Talrijke zichtbare details zoals de versterkte wielmontage die de levensduur van de wielen verlengt, of verbeterde stuurkast.

De grootste wens = optimale ergonomie!
In samenwerking met de gebruikers werden talrijke verbeteringen ontwikkeld en in de praktijk gebracht. Enkele voorbeelden:
- Alle externe aansluitingen zoals stroom, water, leidingen, enz. zijn toegankelijk langs één zijde.
- 4 robuuste neerklapbare handgrepen op transporthoogte evenals bijkomende handgrepen ter hoogte van de trechterbak vergemakkelijken het opstellen en verplaatsen van de machine op de bouwplaats.
- Een grotere gereedschapskist zorgt dat talrijke accessoires een overzichtelijke plaats krijgen, zoals de spuitlans, de mengbuisreiniger, enz.
- Dankzij de heforen en de versterkte poten verloopt het transport op de bouwplaats zonder problemen; de compressor is beter toegankelijk gemaakt en uitgerust met een veiligheid voor het transport.

Het goede behouden – het verschil zit in de details
Voortaan kunnen Belgische en Luxemburgse Knauf klanten kiezen uit 3 varianten die al hun behoeften dekken:
-PFT G4 X 230V mono
-PFT G4 X 400V 3-fasig
-PFT G4 X omschakelbaar mono/3-fasig

Over Knauf
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

Voor meer info – www.knauf.be / www.knaufinsulation.be

Knauf
Dirk Schumacher
Rue du parc industriel 1
4480 Engis
Tel. +32 4 273 83 05
dirk.schumacher@knauf.be
www.knauf.be

RCA PR
Yannick Speelmans
Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt
Tel. +32 11 590 595
yannick.speelmans@rca.be
www.rcapress.be

knauf_18790_pft20g420x_nl.pdf

PDF - 1.4 Mb