Knauf strooit nieuwigheid uit: akoestische confetti

Geperforeerde gipsplaten SoundDesign Cleaneo koppelen geluidsabsorptie aan gemak

Plafonds zijn belangrijke bouwelementen die mee de ruimtebeleving bepalen. Logisch dat ontwerpers hieraan extra aandacht besteden en bijzondere voordelen weten te waarderen. Met de geperforeerde gipsplaten van Knauf geef je de ruimte niet alleen een esthetische meerwaarde, maar absorbeer je ook als geen ander de storende geluiden. Bovenop deze tastbare voordelen zuiveren de SoundDesign Cleaneo-gipsplaten de lucht en zijn ze eenvoudiger dan ooit te plaatsen. Met de verschillende types – waaronder het nieuwe motief Confetti met onregelmatige rechthoekige perforaties – geeft Knauf ook alle vrijheid in design.

Akoestische gipsplaat met praktische kantuitvoering UFF
Met de SoundDesign Cleaneo-platen creëer je plafonds met doorlopende perforaties die de ruimte een uitstekende akoestiek én aangename sfeer geven. Geen overbodige luxe, want de trend van steeds gladdere ondergronden versterkt storend geluid in een ruimte. De geluidsabsorberende eigenschappen variëren naargelang het perforatietype – de draagwijdte beperken, de nagalmtijd reduceren… –, maar sowieso staat elk design voor optimaal geluidscomfort.

De Cleaneo UFF-akoestiekplaten zijn geperforeerde gipsplaten voor geschroefde montage op metalen onderconstructies. Door de speciale UFF-kantvorm is het afwerken van naden en het snijden van kantstukken heel eenvoudig. De platen passen zuiver tegen elkaar voor een snellere montage en een gemakkelijkere voegafwerking.

Nieuw motief Confetti
De gipsplaten van Knauf staan voor een waaier aan designmogelijkheden, niet alleen op het vlak van vorm (recht, gebogen, afgerond) maar ook wat perforaties betreft (rond of vierkant, doorlopend of verspringend, regelmatig of verstrooid, in blokken of sleuven). Gloednieuw is alvast het motief Confetti: onregelmatige rechthoekige perforaties voor een verrassend eigentijds resultaat.

Betere luchtkwaliteit
De gepatenteerde Cleaneo-technologie van Knauf is geïntegreerd in de akoestische plafonds van geperforeerde gipsplaten. Aan de basis ligt zeoliet, een microporeus waterhoudend gesteente van vulkanische oorsprong. Zeoliet helpt verontreiniging in gesloten ruimtes tegengaan en absorbeert hinderlijke stoffen uit de lucht. Op die manier draagt Knauf bij tot een beter binnenklimaat, zeker nu we gebouwen steeds beter isoleren.

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE
Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I [email protected] I www.knauf.be
RCA I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I [email protected] I www.rcapress.be