Schilderen op de perfecte ondergrond

Knauf lanceert nieuw gamma plamuren ‘PROPAINT’

De ene ondergrond is de andere niet, en toch wordt van de professionele schilder altijd een even fraai eindresultaat verwacht. Knauf ontwikkelde speciaal voor de schildersbranche het nieuwe PROPAINT gamma van gebruiksklare pasta’s die de vakman kunnen helpen de afwerkingsgraad af te leveren die de opdrachtgever vooropstelt of die noodzakelijk is voor het gebruikte verftype. Alle PROPAINT-plamuren bieden kant-en-klare oplossingen voor alle werfsituaties waar opleveringstijd en kwaliteit kritisch zijn. Met andere woorden, voor de schilder die de puntjes op de i wil zetten.

Door de jaren heeft Knauf een uitgebreid aanbod aan poedermaterialen ontwikkeld om glad pleisterwerk te bieden, om barsten of scheuren te herstellen, of voor het vullen van plaatnaden en leidingsleuven. Maar professionele schilders hebben nu eenmaal specifieke behoeften en vereisten. Voornamelijk in aanwezigheid van kritische ondergronden zoals glasvezels of sierpleisters, of daar waar dunne lagen en korte opleveringstijden gewenst zijn.

Met de PROPAINT-producten beschikt de vakman over plamuren die hij bij elke uitvoeringsfase kan inzetten, maar die bovendien ook voor 100% compatibel zijn met de Knauf gipsgebonden producten.

“Op die manier krijg je een onovertroffen eindresultaat”, zegt productverantwoordelijke Eric Schmidt. “Of het nu gaat om het aanbrengen, het glad zetten, de verwerking met de rol of met een airless-installatie,…  in functie van de specifieke werfomstandigheden was er nood aan een volledig en consistent gamma. PROPAINT zorgt ervoor dat de schilder altijd kan vertrekken van de ideale ondergrond. Met deze nieuwe plamuurpasta’s, kan de vakman buigen op de jarenlange ervaring van Knauf inzake afwerkingstechnieken alsook beroep doen op de expertise en kennis van de fabrikant. Niet onbelangrijk voor de professional die zich daardoor gesteund voelt in zijn beroepsactiviteit. ”

Het PROPAINT gamma bestaat uit gebruiksklare plamuren voor nieuwbouw en renovatie voor de meest voorkomende ondergronden in de bouw. Bij Knauf staat ook de gezondheid van de gebruikers centraal. Zowel de verpakkingen als de samenstelling van het product behoren inzake VOC-emissies tot de hoogste klasse A+.

• PROPAINT ALL IN ONE

is een witte, multifunctionele en lichte plamuur bestemd voor het plaatsen van wapeningsbanden en de naadafwerking van gipsplaten. De pasta droogt zonder krimp en is gemakkelijk te schuren. Dus het ideale product voor het plamuren van glasvezel, oude verflagen en sierpleister. Ook het dun overpleisteren van gipsplaten kunnen hiermee uitgevoerd worden. Extra troef: de gepatenteerde DUST CONTROL technologie vermindert stof tijdens het schuren. 

PROPAINT COMFORT

deze witte,harde eindplamuur, maar gemakkelijk te schuren, is als schraaplaag of gladzetter geschikt voor gipsplaten, cement, beton, cellenbeton, oude verflagen, glasvezel en sierpleisters in nieuwbouw en renovatie.

• PROPAINT FINITURA

als schraaplaag of voor het glad zetten voor het aanbrengen van verven en gesatineerde of glanzende lakverven om lichte gebreken op oude verflagen weg te werken. Ook voor reeds vlak gezette cementlagen, cellenbeton, beton, gips en oude verflagen.

PROPAINT ROLL & SPRAY

met een airless-installatie of met een gewone rol, als schraaplaag of voor het glad zetten voor het aanbrengen van verven en gelijmde bekledingen. Ook geschikt voor cementlagen, vlak gezette cellenbeton, metselstenen, gips, cementvezel, oude verflagen en sierpleisters.

Voor meer info, productfiches en verkooppunten:

www.knaufpropaint.be

knauf_pbpropaint_fr.pdf

PDF - 779 Kb

knauf_pbpropaint_nl.pdf

PDF - 777 Kb