Silko 36 opent de weg naar grootsere projecten

Knauf lanceert voorgemengd dunpleister dat extra flexibiliteit biedt op grote werven

Nog deze maand brengt Knauf het multifunctioneel pleister Silko 36 uit. Vullen, voorbereiden of afwerken, professionals kunnen steevast rekenen op een constante kwaliteit én extra flexibiliteit. Zo krijgen grote werven speelruimte in hun planning doordat één dunne laag volstaat voor een glad resultaat. Andere troeven zijn de ingekorte droogtijd en de gegarandeerde luchtdichtheid vanaf 4 mm dikte.

Met Silko 36 brengt Knauf een revolutionair gipspleister uit om machinaal in één laag aan te brengen in een dikte van 3 tot 6 mm – op alle ruwe, absorberende en vlakke minerale ondergronden. Daardoor kan je sneller dan ooit binnenmuren en plafonds bezetten: één product op de werf klaart de klus.

Het toepassingsgebied is erg breed: van alle types ondergronden (kalkzandsteen, cellenbeton, beton en gipsblokken) tot alle types gebouwen (zowel residenties en woonwijken als extra hoge woon- en kantoorgebouwen). Het resultaat is steevast een witte afwerking, zo glad als gips.

Silko 36 gebruik je altijd in combinatie met de primer Knauf Unispray. Het gipspleister laat zich met de spuitmachine (type PFT G4X) vlot en licht verwerken tot een standvastige consistentie en kwaliteit. Tel daarbij nog een extra korte droogtijd (dunlagig), gelijkmatige harding en uitzonderlijk hoog verwerkingsrendement. Als nieuwe generatie dunpleisters is Silko 36 ook milieuvriendelijk (IBR-certificaat afgeleverd door het Biologisch instituut in Rosenheim Duitsland). Het product wordt verpakt in vochtwerende zakken (tot 8 maanden constant in kwaliteit).

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE
Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I dirk.schumacher@knauf.be I www.knauf.be
RCA I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be

Knauf - pb Silko 36_NL.pdf

PDF - 392 Kb