SKAP Protect van KNAUF houdt gevels langer mooi

Nieuwe hoogwaardige gevelverf op basis van siliconenhars biedt langdurige bescherming en behoud van originele uitstraling.

Binnen het gamma Komfort Wall lanceert Knauf een nieuwkomer: SKAP Protect is een verbeterde en gebruiksklare gevelverf met als sterkste troef een zelfreinigend effect. Resultaat: het oorspronkelijke esthetische uitzicht van het gebouw wordt langer bewaard.

Elke dag worden gevels blootgesteld aan weersinvloeden, fijn stof, biologische en atmosferische verontreiniging. Na verloop van tijd tast dat de uitstraling van de gevel onherroepelijk aan. Hoewel het om oppervlakkige verontreiniging gaat, kan je met de juiste verf de gevel langer zijn aanblik laten bewaren en dus ook het onderhoud flink verminderen.

Knauf heeft nu een verbeterde versie ontwikkeld van de siliconeharsverf met artikelnummer EG800, die wordt omgedoopt tot KNAUF SKAP Protect. ​ De zeer hoogwaardige verf is een nieuwe stap in de bescherming en duurzaamheid van gevelcoatings.

Raf de Haes, Technical Director Knauf Belgium: "Een laag SKAP Protect vermindert de poreusheid van de bepleistering en de ruwheid van het oppervlak. Dankzij het zelfreinigende effect vermindert de verf SKAP Protect de aanhechting van vuil, stof en micro-organismen. Die hechten zich moeilijker op de gevel en worden gemakkelijker verwijderd door de regen.“

SKAP Protect is geschikt als beschermlaag over Knauf SKAP korrelpleister, of op courant metselwerk en beton. Hij kan ook worden gebruikt voor het overschilderen van organische en minerale pleisters bij kleurschakeringen ten gevolge van een onregelmatige droging, klimatologische omstandigheden of veroudering van de pleister. ​

Knauf SKAP Protect is verkrijgbaar in de kleuren van de Knauf Standard/ Classic kleurenwaaier en beidt een esthetische totaaloplossing voor het duurzaam karakter van gevels.

Eigenschappen en voordelen

  • Hoogwaardige gevelverf met zelfreinigend effect
  • Zeer open voor dampdiffusie
  • Parelend effect voor een doeltreffende waterafvoer
  • Vormt een film die het risico op de ontwikkeling van micro-organismen vermindert
  • Bescherming tegen atmosferische en natuurlijke vervuiling
  • Behoudt de oorspronkelijke structuur van de ondergrond
  • Inzetbaar als beschermlaag op alle Knauf gevelpleisters

 

Over Knauf
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

 

VOOR MEER INFO – www.knauf.com

Knauf I Yasmine Salami I T +32 493 49 02 74 I yasmine.salami@knauf.com I www.knauf.com

RCA I Yannick Speelmans I T +32 497 66 08 86 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be