SmartFacade 32 BP

De glaswolisolatie voor gevels

SmartFacade 32 BP van Knauf Insulation is een thermisch en akoestisch isolerende glaswolplaat (ʎD = 0, 032W/mK) met aan één zijde een zwart glasvlies. Deze plaat leent zich perfect voor de isolatie van geventileerde gevels en vliesgevels. Het zwarte vlies benadrukt bovendien de architecturale uitstraling van de gevelbouw met open voegen. En dit zowel voor houten, metalen of minerale gevelbekledingen.

De halfharde SmartFacade 32 BP-plaat opgebouwd uit minerale wol en een uitstekende zijwaartse klemkracht laat zich vlot plaatsen tussen de metalen stijlen of houten regels. Vrij van glijeffect en door zijn dimensionele stabiliteit, zal de isolatie de gehele levensduur van het gebouw zijn functie uitvoeren. De soepele glaswol sluit perfect aan bij de eventuele onregelmatigheden van het binnenspouwblad. Ook de zijdelingse vezelstructuur garandeert de uitstekende aansluiting tussen de platen en vermijdt op termijn mogelijke luchtlekken en koudebruggen.

De glaswolplaten zijn 1350 x 600 mm groot en verkrijgbaar in diktes van 80 tot 240 mm. In functie van de achterliggende structuur en mits de gepaste diktes zal SmartFacade 32 BP foutloos zijn bijdrage leveren aan de vooropgestelde U-waarde. Dit is de voornaamste vereiste om in overeenstemming te zijn met de regionale of Europese bouwrichtlijnen.

Minerale glaswol van Knauf Insulation wordt geproduceerd met ECOSE®Technology. Dit gepatenteerde bindmiddel bevat geen formaldehyde, geen fenol, geen acrylaten en is afgeleid van plantaardige grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. De minerale glaswol van Knauf Insulation met ECOSE®Technology wordt vervaardigd uit gerecycleerd glas (tot 80%). Minerale glaswol is vormvast, niet-hygroscopisch, niet-capillair en is geen voedingsbodem voor ongedierte en schimmels.

Knauf Insulation SmartFacade 32 BP behaalde het Global Green Rate Level A certificaat, de hoogste A1 brandclassificatie volgens EN 13501-1, het Eurofins Indoor Air Comfort GOLD Label voor de binnenluchtkwaliteitseisen (VOS emissie) en de EUCEB-certificering inzake productgezondheid en -veiligheid.

OVER KNAUF ​ www.knauf.be

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO

Knauf I Dirk Schumacher I T +32 4 273 83 05 I dirk.schumacher@knauf.com I www.knauf.be

RCA PR I Yannick Speelmans I T +32 11 590 595 I yannick.speelmans@rca.be I www.rcapress.be