SMARTROOF C, de veilige oplossing voor platte daken

Met de hoogwaardige dakisolatie SmartRoof C biedt Knauf Insulation dé oplossing die tegemoet komt aan de talrijke eisen waaraan platte en licht hellende daken moeten voldoen. Thermisch comfort, drukweerstand, windbelasting en brandveiligheid zijn slechts in een notendop de criteria die de opbouw van het dak medebepalen.

Smartroof C is een onbeklede rotswolplaat met dubbele densiteit (dikte > 100 mm) en geschikt voor diverse dragende constructies als metaal, beton en hout. De rotswolplaat leent zich uitstekend voor de thermo-akoestische isolatie van niet-toegankelijke platte daken, technische zones, fotovoltaïsche-en retentiedaken. De drukweerstand en vormvastheid zijn dan weer sterke troeven voor platte daken waar vrij vaak grotere temperatuurschommelingen optreden.

Deze isolatieplaten, verkrijgbaar in diktes van 60 tot 200 mm, hebben een lambda-waarde van 0,038 W/mK tot 90 mm, voor diktes van 100 tot 200 mm tot zelfs 0,037 W/m.K. De plaatafmetingen voor de eerste instapdiktes zijn 1200 x 1000 mm, de resterende diktes zijn 2400 x 600 mm groot. De isolatie is opgebouwd uit vezels verkregen door het smelten van vulkanisch gesteente, gebonden door middel van een thermohardend hars. De minerale wol van SmartRoof C hoort tot de brandklasse A1 waardoor het product brandverspreiding aanzienlijk vertraagt en de bewoners of gebruikers ruimschoots de tijd geeft om het gebouw in alle veiligheid te verlaten.

Vanaf 100 mm dikte beschikt SmartRoof C over een dubbele densiteit, want de plaat is namelijk voorzien van een meer drukvaste geïntegreerde bovenlaag van rotswol.

Dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen verbetert SmartRoof C rechtstreeks en significant de energie-efficiëntie van gebouwen. Daarnaast zijn er ook duurzame troeven, want de rotswolplaten bevatten zelf gerecycleerd materiaal (tot 40%) én zijn op hun beurt volledig recycleerbaar.

De isolatieplaten zijn moeiteloos en snel te installeren, dus bij uitstek geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Aanvullende informatie over bevestigings- en dichtingstechnieken is steeds terug te vinden via de TV 280 gewijd aan het Platte Dak. SmartRoof C dakisolatieplaten voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen en worden geproduceerd conform de kwaliteitsmanagementsystemen EN-ISO 9001 en EN 14001. Bovenop de verplichte CE-markering, beschikken deze rotswolplaten eveneens over de ATG-certificering H970, uitgereikt door het BUtgb.

Link: https://www.knaufinsulation.be/nl/producten/smartroofc

OVER KNAUF

Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 300 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

 

VOOR MEER INFO – WWW.KNAUF.BE

Knauf - Dirk Schumacher ​
T+3242738305 ​
dirk.schumacher@knauf.com ​
www.knauf.be

RCA- Yannick Speelmans ​
T+3211590595 ​
yannick.speelmans@rca.be ​
www.rcapress.be