Splinternieuw van Knauf op Batibouw

De boomende renovatiemarkt heeft Knauf als vooraanstaand producent van afbouwmaterialen aangezet tot enkele baanbrekende nieuwe productontwikkelingen, met name in het gipssegment. Eén van de blikvangers op Batibouw is de Goldband Reno 40, het eerste gipspleister op de Belgische markt die ondergrondverschillen van 0 tot 40 mm in één arbeidsgang nivelleert. Verder: van een nieuwe gevelisolatieplaat, over geperfectioneerde plafondgipsplaten en een nieuwe dakisolatie tot een handige tegelmethode: de doe-het-zelver en vakman worden verwend dit jaar.

Goldband Reno 40
Met het nieuwe gipspleister Goldband Reno 40 speelt Knauf sterk in op vraag naar een efficiënt stukadoorsgips dat met één laag oneffenheden tot 40 mm uitvlakt alsook kleine én grotere gaten kan opvullen. Een gegeven dat veelvuldig voorkomt bij renovatiewerken. Het is niet ongewoon dat bij het plaatsen van nieuwe ramen de dagkanten grote verschillen vertonen of het uitvullen van leidingsleuven heel wat pleistermortel vergt. Meestal krijg je bij het opvullen van grotere verschillen te maken met uitzakken, waardoor je meerdere lagen moet toepassen. Dat soort tijdverlies is nu van de baan, met een makkelijke handmatige verwerking, een gelijkmatige uitharding en een uiterst glad eindresultaat. Goldband Reno 40 is een primeur op de Belgische markt en is vanaf begin 2013 beschikbaar in zakken van 25 kg.

Gevelisolatie zonder (zon)zorgen
De nieuwe Knauf SunJa plaat is een doorontwikkelde versie van de grijze EPS032-gevelisolatieplaat met grafiet (lambda-waarde= 0,032 W/mK). Door zijn witte buitenkant van standaard geëxpandeerd polystyreen blijft de SunJa gevelisolatie stabiel en gemakkelijk te hanteren; zonder gevaar voor stofvorming of vervorming door directe zoninval, een typisch ongemak van grijze EPS panelen. Kortom, voor de aannemer heel wat minder gedoe met stellingzeilen, terwijl bijkomend SunJa EPS032 beduidend betere isolatiewaarden biedt dan meest gebruikte isolatieplaat in België (momenteel de EPS-plaat met lambda-waarde 0,040 W/mK). Extra troef is de dunnere vorm, die voor extra plaatswinst zorgt.* Naar verwerking blijft alles ongewijzigd, de gevelisolatieplaat wordt met de Knauf kleef- en wapeningsmortels gekleefd, indien nodig van pluggen voorzien en afgewerkt met een sierpleister uit de brede waaier aan texturen en kleuren.
*De toevoeging van grafiet in de EPS032-plaat geeft de plaat zijn grijze kleur en een beter isolerend vermogen, wat een dunnere uitvoering mogelijk maakt.
RICHTPRIJS : 19 Euro/m² voor een plaat van 10 cm dikte

Knauf Horizon Systems: voor de allerhoogste vlakheidsklasse
Voor plafonds of hoge wanden die een zeer hoge afwerkingsgraad vereisen, introduceert Knauf de gipsplaat Horizon Board. Deze ontwikkeling borduurt verder op de gekende 4 AK-gipsplaten voor plafondafwerking van Knauf (met 4 afgeschuinde kanten). Met dat systeem kan je het voegmateriaal en papierband in en rond de afgeschuinde kanten wegwerken. Resultaat: een perfecte onderlinge aansluiting, met naadloos weggewerkte plaatvoegen. De Horizon Board is niet enkel beschikbaar in de standaard gipsplaat, maar eveneens in de hoogwaardige akoestische platen van het type Cleaneo SoundDesign. Ook werd de plaatsingstechniek sterk vereenvoudigd door een plaatsing in kruisverband: minder arbeidsintensief, met meer efficiëntie in in minder tijd.

Vloeren wordt kinderspel met het Knauf Levelling System
Niets zo storend als een ongelijke tegelvloer! Het plaatsen van flexibele en dunne tegels als grootformaat tegels worden bemoeilijkt door een oneffen dekvloer. Maar vanaf nu kan iedere tegelzetter of handige harry een tegelvloer als een bowlingbaan aanleggen. “Met het Knauf Levelling System wil Knauf de klant ondersteunen om tegels perfect te plaatsen. Het systeem maakt het mogelijk om op het ritme van de tegelzetter de tegels moeiteloos op de juiste dikte in te stellen. Heel eenvoudig toe te passen met de clips, spie en speciale tang, is dit het instrument waarop menig vloekende doe-het-zelver heeft gewacht. Na het aanbrengen van de lijm worden op de omtrek van de tegel min 4 portiekvormige clipsen voorzien waardoor spieën worden geschoven die m.b.v. de aandruktang op hun definitieve positie ingesteld worden. Zien is geloven? Knauf geeft dagelijks aan zijn Batibouw-stand een demonstratie.

Multifit: nieuwe generatie glaswol voor hellende daken
Zowel bij nieuwbouw als renovatie is het belangrijk te weten dat de dakisolatie te allen tijde perfect zal aansluiten met het dakspant. Dit om koude stromingen en bij uitbreiding condensatie te vermijden. Multifit glaswol (lambda-waarde tot 0,032 W/m.K) biedt een grote zijwaartse elasticiteit die de glaswol perfect klemt tussen de dakspanten zonder gebruik van extra bevestigingen. Knauf Insulation Multifit is verwerkt met de gepatenteerde ECOSE® Technology, wat de glaswol zijn karakteristieke natuurlijke bruine kleur geeft. Het is daarmee de enige glaswol met een fenol- en formaldehydevrij bindmiddel zonder kleurstoffen, gebaseerd op duurzame grondstoffen en tot 78 % gerecycleerd glas. Daarnaast is de glaswol eenvoudiger te verwerken, voelbaar zacht, geurloos en geeft weinig stof af. De glaswol met ECOSE Technology voldoet aan de hoogste eisen inzake binnenluchtkwaliteit, getuige hiervan de Eurofins-certificering. Vriendelijk voor de handen en vriendelijk voor het milieu.

Knauf op Batibouw: Hal 5 - Stand 5405

Over Knauf
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan honderd productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.


Voor meer info – www.knauf.be / www.knaufinsulation.be

Knauf
Dirk Schumacher
Rue du parc industriel 1
4480 Engis
Tel. +32 4 273 83 05
dirk.schumacher@knauf.be
www.knauf.be

RCA PR
Yannick Speelmans
Koningin Astridlaan 38
3500 Hasselt
Tel. +32 11 590 595
yannick.speelmans@rca.be
www.rcapress.beknauf_bb202013_index.pdf

PDF - 397 Kb

knauf_pb20bb202013_nl.pdf

PDF - 81 Kb