Zo installeer je zelf de perfecte inloopdouche

Eerste complete afdichtingskit van Knauf wijst doe-het-zelver de weg

Altijd al gedroomd van een heerlijk ruime inloopdouche in de badkamer? Groot gelijk, want de voordelen zijn talrijk. Ga je zelf aan de slag dan is het altijd opletten geblazen, want het kleinste foutje heeft grote gevolgen. Knauf heeft nu een volledige afdichtingskit samengesteld om de installatie van a tot z af te werken. Op het DIY-platform Atelier Knauf wordt de hele procedure stap voor stap uitgelegd.

Vandaag wordt meestal gekozen voor een inloopdouche in de badkamer. Het concept is zo populair omwille van de overduidelijke troeven: ​ het staat elegant, is praktisch te onderhouden en veilig te gebruiken (zeker voor zij die minder goed te been zijn), en het creëert gewoon een echt stijlvolle wellnessbeleving in de anders zo functionele badkamer.

De installatie laat je best over aan een professionele installateur, maar voor de handige doe-het-zelver is er nu ook een a-tot-z oplossing van Knauf, mét bijbehorende tutorial op het platform Atelier Knauf. Zo geniet je meteen ook van een betrouwbare en degelijke installatie die met 10 jaar garantie een meerwaarde biedt voor de woning en het gezin.

De nieuwe afdichtingskit voor inloopdouches van Knauf bevat alle producten die nodig zijn voor de afdichting onder de tegels van de vloer en van vloer/wandhoeken vóór het betegelen van een inloopdouche. De video en stap-voor-stap uitleg vind je hier op Atelier Knauf, het DIY-platform waar alle Knauf-toepassingen worden uitgelegd.

Bestanddelen van de kit:

  • 1x Adapter
  • 1x Reducer Ø 40 mm
  • 1x Sifon (uitgang Ø 50 mm en h = 59 mm)
  • 1x Dichtingsmembraan 500 x 500 mm met thermisch gelaste afvoergoot
  • 1x Dichtingsmembraan 1200 x 1500 mm
  • 2x Binnenhoeken
  • 1x Rooster (93,5 x 93,5 mm) + kader in roestvrij staal (105 x 105 mm)
https://atelierknauf.be/nl/videos/een-inloopdouche-bouwen
https://atelierknauf.be/nl/videos/een-inloopdouche-bouwen

OVER KNAUF
Knauf is producent van innoverende afbouw- en isolatiematerialen, systemen en gereedschap die een veelzijdige toepassing vinden in de nieuwbouw, renovatie en restauratie. Met meer dan 150 productievestigingen over de hele wereld levert Knauf complete oplossingen voor wanden, plafonds en vloeren. Een perfecte afwerking en de doordachte montagetechniek van Knauf-systemen staan garant voor professionele bouwresultaten die voldoen aan alle technische voorschriften en architectonische wensen. Het familiebedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het assortiment aanzienlijk uitgebreid en staat Knauf gekend als wereldspeler in zijn sector.

VOOR MEER INFO – WWW.ATELIERKNAUF.BE

Knauf
Dirk Schumacher ​
T +32 4 273 83 05 ​ ​
[email protected] ​
www.atelierknauf.be

RCA
Yannick Speelmans ​
T +32 11 590 595 ​
[email protected] ​
www.rcapress.be